Johanna Ylikoski

""

Johanna Ylikoski

Olen 57-vuotias toimistotyötä tekevä insinööri, joka myös matkustaa työssään. Ennen CrossFit-harrastusta minkäänlaista varsinaista urheilutaustaa ei ollut vaan monien tapaan kävin salilla ja jonkin verran juoksin. Mutta nyt on jo takana noin kahdeksan vuotta CrossFit Tuusulan boxilla ja edelleen intoa riittää jatkaa tutussa porukassa. 

50-kympin merkkipaalun lähestyessä olin vakuuuttunut, että liikunnasta pitää vielä enemmän saada elämäntapa, jotta jaksaa arkea, tehdä työtä ja eläkkeellekin jäisi virtaa. Halusin löytää lajin, joka motivoi lähtemään treeniin myös huonompina päivinä. Olen myös kova penkkiurheilija ja näin TV:stä CrossFit-kisat, jonka innoittamana kävin kokeilemassa kahdella eri salilla ja CrossFit Tuusulaan jäin. 

CrossFitissa on aina opittavaa enemmän kuin ehtii tekemään ja kehittyminen tuo onnistumisen tunteita ja ruokkii itseluottamusta. CrossFit Tuusulan boxilla harrastajia on nuorisosta eläkeläisiin, joka tuo elämän makua boxin arkeen, kun siellä nyt verraten paljon aikaa vietetään. Kukin saa varmasti hyvän treenin omalla tasollaan, sillä liikkeet saa skaalattua jokaiselle sopivaksi eikä tarvitse tuskailla, jos vaativammat liikkeet eivät onnistu. Aina löytyy vertaistukea. Vuosien varrella kanssatreenaajista on tullut kavereita, joiden kesken pukkarissa läppä lentää ja joiden kanssa voi osallistua myös matalan kynnyksen kisoihin, jos veri vetää. Meidän valmentajat pitää tunneilla meidät kurissa, että keskitytään oleelliseen: hyvä tekniikka ja kehittymistä palveleva suoritus huumoria unohtamatta.

Itse uskon, että CrossFit tukee arjen tekemistä ja mielen terveyttä vielä pitkälle tulevaisuuteen, vaikka tällä iällä tietysti pitää antaa aikaa myös palautumiselle. Mukavaa tässä on myös se, että saa syödä riittävästi luvan kanssa☺. Kokemusta on myös siitä, että CrossFit pysyy mukana ja taipuu auttamaan toipumisessa fyysisten haasteidenkin jälkeen. Tervetuloa mukaan!

Previous Testimonial:

«

Next Testimonial:

»