Miia ja Mirkka ystävystyivät CrossFit-boxilla. Lue ystävysten tarina!

CossFit-treenaajat puhuvat usein siitä, kuinka sosiaalista ja yhteisöllistä CrossFit on. Mitä kaikkea se voikaan tarkoittaa? Boxilta moni löytää uusia ystäviä ja toisinaan ne ovat aivan erityisiä. Tässä CrossFit-treeneissä toisensä löytäneiden ystävysten tarina.

Rakkaudesta lajiin — ystävyydestä tinkimättä

Miia ja Mirkka kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 2017, kun Miia ohjasi CrossFitin OnRamp-kurssia, jolle Mirkka osallistui. Tämä kohtaaminen oli alkusysäys heidän yhteiselle matkalleen, joka kasvoi vuosien saatossa treenaamisesta syvemmäksi ystävyydeksi.

Vuodet CrossFitin parissa kuluivat vauhdikkaasti, ja Miia sekä Mirkka jaksoivat kannustaa toisiaan jokaisessa haasteessa. Heidät nähtiin usein yhdessä katsomon laidalla niin paikallisissa kisoissa kuin suuremmissakin tapahtumissa – kuten Tampereen WinterWarissa, Madridin Regionals-karsinnoissa ja Turun Turbulence-kilpailuissa.

Heidän yhteistyönsä ja voitontahtonsa toivat myös menestystä. Vuonna 2022 he voittivat kultaa omassa sarjassaan Syysmyrskyn parikisoissa. Myös Hämeenlinnan Linna Masters toi kisamenestystä kummallekin, vaikkakin yksilökisasta.

Vaikka elämä vei heidät välillä treenaamaan eri saleille, ystävyys säilyi. Heitä yhdisti “all in” -asenne: treeneissä annettiin aina kaikki, ja kovan työn tuoma euforia palkitsi kummankin.

Miia näki Mirkassa aina sen iloisen ja energisen treenikumppanin, joka ei koskaan valittanut väsymyksestä. Mirkka puolestaan ihailee Miian määrätietoisuutta ja tukea. Ne ominaisuudet ovat luoneet vankkumattoman perustan heidän ystävyydelleen. Erilaisuus ja toisaalta samanlaisuus on yhdistänyt heitä ja vain syventänyt ystävyyttä — unohtamatta rakkautta CrossFitiin.

Yhteiset kokemukset, jaetut unelmat ja yhdessä treenaaminen ovat luoneet ystävyyssuhteen, joka kantaa pitkälle tulevaan. CrossFit on kiistatta laji, joka yhdistää myös aikuisiällä. Miian ja Mirkan tarina on osoitus siitä, miten urheilu voi yhdistää ihmisiä ja luoda myös yhteisöllisyyttä, joka kestää vankkumattomana ajan ja elämänmuutosten yli.