Kiristääkö lonkat, pyöristyykö selkä? Tervetuloa mukaan lonkkakurssille.

Tuntuuko sinusta, että et hallitse alaselän notkoasi? Kiepytyykö selkä juostessa tai kyykätessä, kiertyvätkö polvet sisään, pettävätkö nilkat kyykyssä? Pakara-aktivaatiotkaan eivät tunnu tarttuvan. Viimeaikoina treeneissä on silmään pistänyt useiden treenaajien lantion seudun ongelmat. Kireät takareidet ja lonkan koukistajat, rajoittunut lonkan sisä- tai ulkokierto ja lonkan koukistuksen sekä ojennuksen hallinnan vaikeudet. Sen vuoksi päätin kehittää “lonkkakurssin” joka käytännössä on ryhmäfysioterapiapaketti, jossa on tarkoitus kartoittaa ja kehittää lonkkanivelten toimintaa sen kaikissa liikesuunnissa. Koko elämän kannalta, mutta myös CrossFitin, lonkkanivelen toiminta on oleellista.

Kurssi sisältää kolme treenikertaa + harjoitusohjelman joka uusitaan jokaisella treenikerralla.

Ensimmäisellä kerralla kartoitamme omaa seisoma-asentoamme ja lantion asemaa siinä. Kartoitamme oman optimikyykkyasentomme ja hahmotamme tukilihasten ja voimaa tuottavien lihasten tehtäviä siinä. Testaamme lonkan koukistajien ja ojentajien toiminnan sekä harjoittelemme niiden käyttöä. Tutkimme lonkkanivelten ulko-ja sisäkierrot ja käymme läpi harjoitteet niiden parantamiseksi sekä vahvistamiseksi. Ensimmäisellä kerralla saatujen harjoitteiden tarkoitus on parantaa kehon hahmotuskykyä tärkeiden lihasten tehtävistä lantion asemoimisessa eri liikkeissä.

Toisella kerralla lisäämme haastetta. Käymme läpi lonkkanivelten toimintaa ns. suljetun ketjun liikkeissä sekä kevyillä vastuksilla. Kolmannella kerralla otamme käyttöön jo isompia vastuksia ja korokkeille nousuja ja niiltä laskeutumisia.

Jokaiselta treenikerralta saat mukaasi harjoitusohjelman jota on tarkoitus tehdä seuraavaan kertaan saakka. Viimeiselläkin kerralla saat harjoitusohjelman jota voit tehdä muutaman viikon vielä itsenäisesti. Harjoituskerrat ovat:

14.6. klo 19:30-20:30

5.7. klo 19:30-20:30

19.7. klo 19:30-20:30

Lisäksi elo-syyskuussa yksilöllinen fysioterapiakerta 30 min, aika sovitaan jokaisen kurssilaisen kanssa erikseen.

Koko kurssin hinta on 148 Eur (Vrt. yksin fysioterapiassa käynnin hintaan). Ilmottautumiset viimeistään 9.6. mennessä laittamalla viestiä LONKKARYHMÄ-otsikolla sanni@crossfittuusula.fi. Earlybird-hinta -15 % 27.5. saakka!  Pidämme kurssin jos sinne tulee vähintään viisi osallistujaa 10.6. mennessä.

Kuva Tapsa Turunen